Puppycursus

Bij Waggytail worden eigenaren tijdens de puppycursus geholpen om hun pup door middel van positieve training op te voeden tot een makkelijke en gezellige huishond. Ons doel is om eigenaren te begeleiden in de belangrijkste fase van het leven van een opgroe iende hond en hen inzicht te geven in het leren bij honden en de communicatie van honden. We starten met de socialisatie en habituatie van de pup (het laten wennen aan allerhande prikkels) met als vooropstaand doel; genieten van uw viervoeter, tijdens de puppytijd maar ook later. De basis oefeningen zoals een zit en af komen uiteraard aan bod, maar we gaan ons ook bezig houden met het hier komen, het netjes aan de lijn lopen en allerlei praktische handelingen die uw hond tot een fijne makkelijke huisgenoot maken. Ook gaan we een les het dorp onveilig maken om de pups kennis te laten maken met de echte dorpse geluiden en prikkels

In 10 afwisselende lessen leren we onze pups zich netjes te gedragen, en zich sociaal op te stellen naar mens en dier. Klik hier voor een kleine impressie van onze locatie! De groepen tijdens de puppycursus houden wij bewust klein en bestaan bij Waggytail uit maximaal 7 pups. We werken niet met wachtlijsten.
LET OP: in coronatijd kan van bovenstaande informatie afgeweken worden. Wij houden de RIVM richtlijnen voor buitensport aan.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via waggytail@hotmail.nl

Kosten: €120,- voor 11 lessen (incl btw)

 

Puberpret

Ja hoor, de echte puppytijd zit er op, de hormoontjes gieren door het lijf en de baas is opeens een stuk minder interessant. Tijdens de puberpret cursus zullen we in 8 lessen ons richten op het positief verbeteren van het algeheel appél. Het volgen komt aan bod, het werken op afstand, de steadyness, maar ook het wandelen aan de lijn en het negeren van andere honden staat centraal in de puberpret cursus. Natuurlijk zouden we Waggytail niet zijn als we naast de gehoorzaamheid niet een diverse afwisselende cursus zouden aanbieden. Zodoende gaan we een hele les besteden aan een parcours door lopen, dit ter bevordering van het athletisch vermogen van de hondjes maar ook om het vertrouwen in elkaar te vergroten. Bovendien gaan we ons een les lang verdiepen in de Clicker methode. Voor iedereen met een puppycursus diploma op zak of hulp nodig heeft in deze pittige fase

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via waggytail@hotmail.nl

Kosten: €85 voor 8 lessen (incl btw)

 

Gehoorzaamheid 1 en 2

Tijdens de gehoorzaamheidscursus 1 en 2 wordt verwacht dat een puppycursus en puberpret cursus diploma, of vergelijkbare diploma’s op zak zijn. Tijdens deze cursussen zullen we nieuwe oefeningen gaan behandelen waaronder het apporteren, en zullen we ons richten op het los trainen met de hond. De oefeningen zullen steeds moeilijker worden en de baasjes met enthousiasme en motivatie zullen heerlijk hun trainingsei kwijt kunnen in deze cursus.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via waggytail@hotmail.nl

Kosten: €85 voor 8 lessen (incl btw)

 

Sport en Spel

Tijdens de sport en spel cursus laten we u snuffelen aan een aantal hondensporten. We behandelen de dogfrisbee, een populaire hondensport afkomstig uit Amerika en super leuk voor de sportieve hondjes en baasjes. Een sport waarin snelheid, gooitechnieken en lenigheid centraal staan. Tijdens de cursus krijgt u een echte dogfrisbee mee naar huis om thuis mee te oefenen. We geven iedereen vooral goede tips mee om deze uitdagende sport voor baas en hond zo veilig mogelijk te spelen. Ook maken we kennis met de pre-agility (het voorbereidende werk op de behendigheidssport). We leren laagdrempelige toestellen aan en gaan ons richten op de controle over de hond, het sturen van de hond en het werken met precisie op de raakvlakken. Daarnaast nemen we een kijkje in de nieuwste sport van Nederland, namelijk Hoopers. In de Hoopers sport is iedereen welkom! Een sport met letterlijk een lage drempel waardoor voor elke hond en elke baas de sport toegankelijk is. Tunnels, hoepels waar de honden doorheen moeten en obstakels om omheen te lopen. Het is een afwisselende sport! De sport en spel cursus wordt gehouden in kleine groepen van maximaal 6 combinaties.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via waggytail@hotmail.nl

Kosten: €85 voor 8 lessen (incl btw)

 

Dogfrisbee

Dogfrisbee, een populaire hondensport afkomstig uit Amerika en super leuk voor de sportieve hondjes en baasjes. Een sport voor jong en oud waarin snelheid, gooitechnieken en lenigheid centraal staan. We geven iedereen vooral goede tips mee om deze uitdagende sport voor baas en hond zo veilig mogelijk te spelen. Tijdens de trainingsavonden werken we met hond maar ook veel zonder hond om de basis van de gooitechnieken goed te gaan beheersen.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via waggytail@hotmail.nl

De trainingsavonden worden aangeboden in de vorm van een abonnement

 

Hoopers

Dé nieuwste hondensport van Nederland; Hoopers. In de Hoopers sport is iedereen welkom! Een sport met letterlijk een lage drempel waardoor voor elke hond en elke baas de sport toegankelijk is. Tunnels, hoepels waar de honden doorheen moeten en obstakels om omheen te lopen. Het is een afwisselende sport en super leuk voor viervoeters en aanhang. Tijdens de cursus maken we een begin met de toestellen en gaan we volgens het tempo van de honden werken naar het vooruit sturen en zelfstandig vooruitkijken in het parcours. De baasjes gaan leren met hun lichaamstaal de honden de juiste kant op te gaan sturen. Er wordt beloond met iets lekkers of juist met iets heel leuks! En het leukste is nog: je hoeft niet thuis een volledig behendigheidsparcours aan te leggen! Met de meest simpele hobby bouwwerkjes kom je al een heel eind! Tijdens de cursus wordt gewerkt in groepen van maximaal 7 combinaties.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via waggytail@hotmail.nl

Kosten: €85 voor 8 lessen (incl btw)

Hondsdol uurtje

Omdat een volledige cursus soms niet voor iedereen handig is (ivm werk vakantie etc) bieden we het hondsdol uurtje aan.

Wanneer is het: Op elke maandag om 18:30 uur en elke dinsdag om 19:30 uur.

Wat gaan we doen: elke maandag en dinsdag hebben we een ander onderwerp. Dat kan zijn: hoopers / gehoorzaamheid / parcours / speuren / fun dingen zoals eierrace / frisbee / hierkomen / gedrag aan de lijn etc (verzoekjes zijn ook mogelijk).

Hoe werkt het: Je geeft je op voor onze groepsapp “Hondsdol uurtje”. In deze groepsapp zetten we elk weekend het onderwerp van het hondsol uurtje op maandag en op dinsdag! Vervolgens geef je je op voor dit uurtje door te appen in de groep “ik doe maandag mee” of “ik doe dinsdag mee”. Vervolgens betaal je voorafgaand aan het hondsdol uurtje 10 euro contant. Je hoeft dus geen hele cursus af te nemen. Je kunt een strippenkaart van 5 lessen afnemen, deze zijn 45 euro.

Hoe geef je je op: Je appt naar 0610687733 “ik doe graag mee met * naam hond* met het hondsdol uurtje. Wij voegen je dan toe aan de groepsapp en je kunt je dan opgeven wanneer je wil!

Wat moet je verder nog weten: de groep zal bestaan uit max. 8 honden en minimaal 3 honden. Soms kan er gespeeld worden, maar soms ook niet. Dit hangt af van de samenstelling van de groep! Je hoeft geen bepaald niveau te hebben, wel moet je een puppycursus gevolgd hebben en is het verstandig om eerst de pubercursus te doen. Verder trainen we allemaal op ons eigen niveau!

 

Privéles

Omdat het soms niet moglijk is voor mensen of honden om naar de les te komen, bieden wij ook privéles aan. Tijdens deze lessen kunnen wij bij ons op onze trainingslocatie of op een locatie naar keuze aan de slag met het algeheel appél of eventuele problemen die niet nodig zijn om te behandelen volgens een therapieplan. Hierbij denken we bijboorbeeld aan trekken aan de lijn, het terug komen naar de baas of het stelen van voedsel van de koffietafel etc. Voor ernstigere problemen zullen wij u adviseren gedragstherapie bij ons af te nemen. Voor meer informatie over de gedragstherapie verwijzen wij graag door naar onze categorie Gedragstherapie.

De kosten voor een privéles zijn E50,- voor een les van 60 minuten excl eventuele reiskosten van 30 cent per kilometer

Een strippen kaart van 5 lessen kost 240 euro excl reiskosten.