Voor de fokker

Ook voor de fokkers kan Hondenschool en Adviesbureau veel betekenen. Tijdens die cruciale socialisatiefase is het belangrijk de pups met mate bloot te stellen aan nieuwe situaties en prikkels. Omdat niet iedereen beschikt in zijn of haar omgeving over de nodige sociliasatie gelegenheden proberen wij als bemiddelend orgaan op te treden. Ook kunnen wij met 7 weken de pups testen en organiseren we puppyparty's. Hieronder staat het één en ander aan informatie. Voor overige informatie, bel of mail gerust.

SOCIALISATIE PROJECTEN - Ook voor de fokkers kan Hondenschool en Adviesbureau Waggytail wellicht veel betekenen. Al enige tijd zetten wij ons in om fokkers via ons netwerk te verbinden met diverse instellingen(zorgcomplexen, kinderopvang, tuincentra etc) om de socialisatie van de puppen te optimaliseren en de fokkers bij te staan in deze leuke maar ook drukke periode. We proberen een platform te creëren waar vele partijen bij gebaat zijn.

De kosten voor socialisatie projecten zijn variabel.

PUPPYPARTY’S - Tevens organiseren wij “puppyparty’s”. Een mega leuke dag(of dagdeel) waarop fokkers toekomstige eigenaren kunnen uitnodigen en onder het genot van een natje en een droogje (diverse vormen van catering mogelijk) de pups kunnen laten kennismaken met al onze materialen (lage plankenparcoursen, ballenbakken, diverse ondergronden, geluiden spelletje etc etc). Veel fokkers organiseren bij ons de puppyparty als de pups zo’n 7 weken oud zijn. Leuk om alle nieuwe eigenaren bij elkaar te hebben, zonder dat je alle rompslomp zelf in huis hebt. We kunnen hierbij een heel scala aan workshops en/of lezingen aanbieden en alle nieuwe eigenaren gaan naar huis met een stukje theorie en een goodiebag. Deelnemers aan de puppyparty krijgen een waardebon van 10% korting op een cursus naar keuze bij Hondenschool Waggytail.

Puppyparty’s kunnen al georganiseerd worden vanaf E 50.- in overleg is veel mogelijk.

PUPPYTESTEN - Naast de socialisatie projecten en de puppyparty nemen wij ook puppytesten af. Tijdens deze test kijken we naar de reactie van de pups op diverse onderdelen zoals mensgerichtheid, will to please, oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen. Deze test kan een mooie aanvulling zijn op het beeld van de fokker en kan een bijdrage leveren aan de verdeling van de pups naar de toekomstige baasjes. Aan het eind van de test schrijven wij een volledig verslag maar zullen we ook zeker benadrukken dat de test een momentopname is en dat de toekomstige eigenaren nog heel veel jaren de tijd hebben om de pups goed te leren kennen. De puppytest die wij afnemen is gebaseerd op de puppytest van Campbell.

De kosten voor het testen van een nest puppen zijn E 25,00 per pup excl reiskosten